Creatief met Paintshop Pro

Dit gedeelte van de kerstafdeling gaat over het maken van grafische computercreaties met behulp van Paintshop Pro. Er is een korte cursus over het maken van werelden in sneeuw, een cursus over het maken van geanimeerde kerstballen en je kunt hier picture tubes downloaden. Wanneer je niet precies weet wat picture tubes zijn, kijk dan even bij de uitleg. Alle picture tubes zijn geschikt voor Paintshop Pro versie 5 en hoger. Dus volledige compatibilteit met PSP5, PSP6 en PSP7.

In 2013 heb ik de kerstafdeling van Merhba Design overgenomen, hier kun je een groot aantal plaatjespenselen vinden voor kerst. Deze plaatjespenselen zijn geschikt voor PaintShop Pro 7 en hoger.

Picture tubes met kerstballen
Picture tubes met kerstgroen
Uitleg over picture tubes
Volg de online cursus: Het maken van werelden in sneeuw
Volg de online cursus: Het maken van geanimeerde kerstballen met een foto en sterretjes
Het installeren van plugins/filters in Paintshop Pro
Het installeren van penselen in Paintshop Pro
Bekijk de animaties die ik zelf gemaakt heb met PSP

Meer over Paint Shop Pro en kerst vind je bij Merhba Design.

Koop Corel PaintShop Pro X5 online Heb je Paintshop pro nog niet op je computer staan dan kun je een evaluatieversie downloaden (onderaan de pagina) bij Corel. Dat is de fabrikant die Paintshop Pro gemaakt heeft. Er is daar ook een Nederlandstalige versie van het programma beschikbaar. Deze versie kun je dertig dagen gebruiken. Daarna kun je het programma kopen. Er zijn twee versies van PaintShop Pro beschikbaar: de standaard versie en de ultimate versie. De standaard versie is alleen het programma Paintshop Pro, bij de Ultimate versie krijg je een aantal extra's. Wanneer je een van de twee versies van PaintShop Pro gekocht hebt kun je lid worden van de website van Corel.