Moppen over kerst
Grappige kerstplaatjes
Email kerstkaarten
Kerstfoto's
Kerstgedicht schrijven
Kerstgedichten lezen
Nieuwe kerstgedichten
Humordownloads
Youtube Kerstfilmpjes
Kerstkaarten via email
Kerstliederen
Kerstwallpapers
Kerst kleurplaten
Kerst emoticons
Kerst met Paintshop pro
Kerstwens in 333 talen
Kerstfonts - Lettertypes
Links
Kerst Tip 100
Email

Kerstfun
Moppentap

Creatief met Paintshop Pro

Dit gedeelte van de kerstafdeling gaat over het maken van grafische computercreaties met behulp van Paintshop Pro. Er is een korte cursus over het maken van werelden in sneeuw, een cursus over het maken van geanimeerde kerstballen en je kunt hier picture tubes downloaden. Wanneer je niet precies weet wat picture tubes zijn, kijk dan even bij de uitleg. Alle picture tubes zijn geschikt voor Paintshop Pro versie 5 en hoger. Dus volledige compatibilteit met PSP5, PSP6 en PSP7.

In 2013 heb ik de kerstafdeling van Merhba Design overgenomen, hier kun je een groot aantal plaatjespenselen vinden voor kerst. Deze plaatjespenselen zijn geschikt voor PaintShop Pro 7 en hoger.

Picture tubes met kerstballen
Picture tubes met kerstgroen
Uitleg over picture tubes
Volg de online cursus: Het maken van werelden in sneeuw
Volg de online cursus: Het maken van geanimeerde kerstballen met een foto en sterretjes
Het installeren van plugins/filters in Paintshop Pro
Het installeren van penselen in Paintshop Pro
Bekijk de animaties die ik zelf gemaakt heb met PSP

Meer over Paint Shop Pro en kerst vind je bij Merhba Design.

Koop Corel PaintShop Pro X5 online Heb je Paintshop pro nog niet op je computer staan dan kun je een evaluatieversie downloaden bij Corel. Dat is de fabrikant die Paintshop Pro gemaakt heeft. Er is daar ook een Nederlandstalige versie van het programma beschikbaar. Deze versie kun je dertig dagen gebruiken. Daarna kun je het programma kopen. Dit kan onder andere via Yorcom. Er zijn twee versies van PaintShop Pro beschikbaar: de standaard versie en de ultimate versie. De ultimate versie is kost ongeveer 90 euro, de standaard versie is ongeveer 20 euro goedkoper. De standaard versie is alleen het programma Paintshop Pro, bij de Ultimate versie krijg je een aantal extra's: de fotografische filters van Nik Color Efex Pro 3.0 (in het Engels), de tools voor het verbeteren van portretten van REALLUSION FaceFilter Studio 2.0 (in het Engels) en een collectie met creatieve extra's. Wanneer je een van de twee versies van PaintShop Pro gekocht hebt kun je lid worden van de website van Corel. Onder het kopje downloads voor leden en abonnees kun je dan nog de volgende extra's downloaden: Corel KPT Collection, Creatieve inhoud en een scripthandleiding om je eigen scripts te schrijven in PaintShop Pro.
Verder is het zo dat er gigantisch veel informatie over Paintshop pro te vinden is in de speciale nieuwsgroepen. Deze nieuwsgroepen zijn te vinden op de nieuwsserver van Annexcafe. Wanneer je gebruik wilt maken van deze groepen dan moet je de nieuwsserver news.annexcafe.com installeren in je nieuwsreader (meestal Outlook Express). Sinds 2007 is voor deze server aanmelding vereist. Om gebruik te kunnen maken van deze server moet je eerst een account aanmaken bij Annexcafe Interessante nieuwsgroepen zijn:

annexcafe.psp.tubes, hier vind je een helehoop picturetubes van goede kwaliteit.
annexcafe.psp.tutorials, hierin staan veel links naar tutorials over psp die je kunt vinden op het web. Maandelijks wordt hier de complete lijst met urls gepost en dat zijn er heel wat.
annexcafe.psp.tuts.outside.filters.plug-ins, is een nieuwsgroep die gewijd is aan het gebruik van plugins (insteekfilters) in Paint Shop Pro, ook worden hier regelmatig plugins gepost.
annexcafe.phoenix.psp.colouringcreations, dit is ook een goede nieuwsgroep over Paint Shop Pro.
annexcafe.psp.stationery.beginners, een nieuwsgroep over het maken van stationeries met Paint Shop Pro. De stationeries kun je vervolgens gebruiken om je e-mail mee op te leuken. Hier worden soms heel leuke dingen geplaatst.
annexcafe.psp.stationery.friends, is ook een nieuwsgroep over het maken van stationeries met Paint Shop Pro en hier worden soms ook heel leuke dingen geplaatst.

Boeken over Paintshop Pro
Wanneer je je wat meer verdiepen wilt in de wondere wereld van Paintshop Pro, dan kun je natuurlijk ook nog besluiten om een boek over dit programma te kopen. Momenteel is er slechts 1 boek over PaintShop Pro in het nederlands verkrijgbaar.

Leer jezelf SNEL... Paint Shop Photo Pro X3